1995-2015
Creant la nostra tradició musical.

La nostra missió principal al poble de L’Aldea  és la de transmetre la cultura musical i fer gaudir de la música a tots els aldeans i aldeanes. Per això, tots els membres de l’entitat es senten orgullosos d’aportar aquest granet de sorra, juntament amb la resta d’entitats de l’Aldea i amb tota la gent del poble, per tal d’ajudar a créixer culturalment el nostre territori.

L’Associació Musical Verge dels Prats té una llarga trajectòria gràcies a la il·lusió i esforç de molta gent que fan possible i concreta aquesta realitat cultural que es manté viva amb la constància i ganes d’aquells que conviuen gràcies a un element que els uneix: LA MÚSICA.

 

Els inicis d’aquesta Associació van ser com a banda de cornetes i tambors de l’Aldea creada l’any 1989 per iniciativa d’uns quants aficionats a la música, especialment la del que va ser president, Dionisio Calvet. I també gràcies als primers professors  Lluís Baiges i el Sr Bel.
 

La primera actuació es va realitzar al barri de l’Hostal en ofrena a la Verge de l’Aldea. L’any 1990 es va fer càrrec de la direcció de la banda Agustí Ruiz, qui juntament amb el professor Lluís Baiges van impulsar la transformació de la banda de cornetes i tambors en la banda de música.

 

En aquell moment, es va decidir fer un gran esforç econòmic per part dels músics que formaven la banda de cornetes i tambors i van comprar instruments per formar la primera banda musical de L’Aldea. A poc a poc els alumnes van assolir el nivell per tocar alguna peça musical i així, la vespra de Sant Joan de 1993, uns quants alumnes van debutar amb els instruments musicals, en una actuació prèvia al ball de la revetlla. Gairebé un any després durant les festes de l’ermita, el més de maig de 1994, ja va ser el debut oficial: en aquesta ocasió, tots com a banda de música, tocant a la processó del poble.

 

El primer concert que es va realitzar va ser al més de novembre per la celebració de Santa Cecília, patrona dels musics, d’aquell mateix any. A partir d’aleshores es va començar a actuar tant al poble com als pobles veïns.

El 1995 la banda de cornetes i tambors ja va deixar d’existir per donar pas a la banda de música, per la qual cosa el grup també havia de canviar de denominació i convertir-se en Associació Musical Verge dels Prats de L’Aldea

L’Entitat ja constava de la banda i d’una escola de música, on els alumnes aprenien llenguatge musical i instrument, amb l’objectiu de nodrir la banda de músics.

 

Al 1998, a Sant Jaume d’Enveja, va ser la primera vegada que va participar en un festival de bandes en el que participava també la banda juvenil de la Lira Ampostina i l’artística de Sant Jaume.. Aquest mateix any, el director, Agustí Ruiz, va deixar el càrrec passant la batuta al seu germà, Santiago Ruiz.

 

Al 2002 es va dur a terme la gravació del primer CD de l’Associació, aleshores presidida per Miguel López.

Durant els 20 anys d'història d'aquesta agrupació cal destacar els següents actes:

 

Participació a la Plaça de bous de Tarragona.

Concert a l'auditori de Barcelona

Estada a Montpellier (França) durant dos anys.

Trobada de Bandes a Oropesa (Castelló)

Trobades de Bandes de Catalunya.

Enregistrament d'un CD commemoratiu

Concert a  les festes del Carme (L'Ampolla)

 

 

Altres directors que han passat per la nostra banda són Èric Benito (2005-2007), Diego Gómez (2007-2010) i Xavier Forner (2010-2012)

Des del juliol de 2012 la banda de música ha estat dirigida per Leo Pérez i Valls.